Nyheter Toppnyheter

"Bombbälte" innehöll kakor och salt

Pendlare utanför Bryssels centralstation. Belgien har haft höjd terrorberedskap sedan attackerna i Paris och Bryssel. Arkivbild.
Pendlare utanför Bryssels centralstation. Belgien har haft höjd terrorberedskap sedan attackerna i Paris och Bryssel. Arkivbild.

Den man som greps utanför köpcentrumet City2 i centrala Bryssel efter en bombvarning tidigt i morse bar en attrapp som såg ut som ett bombbälte, fullt med kakor och salt.

Räddningstjänst och bombteam kom snabbt till platsen efter att den 26-årige mannen, identifierad som "J.B." ringt till polis. Mannen hade sagt att han blivit kidnappad och avsläppt vid köpcentrumet, samt att det bombbälte han bar skulle detonera med fjärrstyrning.

"Efter en första utredning bekräftas att det innehöll salt och kakor. Alla hot om explosioner har uteslutits", säger åklagarmyndighetens talesperson Rym Kechiche i ett uttalande.

"J.B. är känd för myndigheterna för flera incidenter, bland annat sådana som kopplas till psykiatriska problem", säger Kechiche.

Inga sprängämnen har hittats vare sig på den misstänkte eller på platsen.

Händelsen inträffade bara några dagar efter att belgisk polis gripit tre män som misstänks ha planerat en terrorattack.

Belgien har haft höjd beredskap sedan terrorattackerna på flygplatsen Zaventem och i centrala Bryssel i mars i år, och sedan terrorattackerna i Paris i fjol. Gärningsmännen vid attackerna visade sig ha kopplingar till den belgiska huvudstaden.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset