Nyheter Sverige

Bombhot mot företag vid Sahlgrenska

Polisen begärde hjälp av räddningstjänsten sedan det kommit ett bombhot mot ett företag nära Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg.
Polisen begärde hjälp av räddningstjänsten sedan det kommit ett bombhot mot ett företag nära Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg.

Ett bombhot riktades i dag mot ett företag vid Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg – nära den plats där bombtekniker i går sköt sönder ett föremål som befarades vara explosivt.Polisinsatsen avblåstes efter några timmar sedan lokalerna genomsökts.

Hotet kom vid 14-tiden och efter klockan 17 ansågs faran vara över.

Avspärrningarna hävdes och polisen avslutade sin insats efter att ha genomsökt lokalerna utan att ha hittat något farligt föremål.

Hotet var riktat mot ett företag på en adress där ett 20-tal företag och andra verksamheter finns. Personal i de olika verksamheterna evakuerades.

– Klockan två fick polisen till del ett bombhot riktat mot ett företag i Änggården. Vi har vidtagit åtgärder och i övrigt säger vi ingenting om det, sade Tommy Nyman, polisens presstalesperson i region Väst, till TT.

Förutom polis fanns också räddningstjänst på plats, som kallades dit sedan polisen begärt hjälp.

Det har gjorts en polisanmälan om olaga hot mot grupp och en förundersökning har inletts.

I går kväll ryckte polisens bombgrupp ut till en plats i närheten då man hittat ett okänt föremål som befarades vara en bomb. När föremålet skjutits sönder stod det klart att det inte innehöll sprängmedel.

TT: Finns det något samband mellan händelserna?

– Beträffande dagens händelse är läget att vi inte säger någonting, sade Tommy Nyman.

Björn Larsson Rosvall/TT
På fredagseftermiddagen kom ett bombhot mot ett företag nära Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg.
Björn Larsson Rosvall
Polisen spärrade av området sedan ett bombhot kommit mot ett företag nära Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset