Nöje TV

Bonde-Pontus: "Inte mycket romantik"

Pontus Hugosson beskriver hela "Bonde söker fru"-upplevelsen som svår. "Det var inte en lätt match", säger han. ARKIVBILD.
Pontus Hugosson beskriver hela "Bonde söker fru"-upplevelsen som svår. "Det var inte en lätt match", säger han. ARKIVBILD.

Pontus Hugosson hade hoppats på mer kärlek i "Bonde söker fru". Samtidigt riktar han kritik mot TV4:s klippning inför säsongsavslutningen. – Det verkar lite skumt, säger hästbonden till TT.

I onsdagskvällens avsnitt av "Bonde söker fru" i TV4 fick bönderna åka på resor med sina respektive frierskor.

Samtidigt som det i flera fall blev kärleksfyllda solresor blev Pontus Hugosson och Lisa Johansson skickade till Skottland. Där blev det varken särskilt mycket sol eller kärlek.

– Det är klart, det blev inte så mycket romantik. Men vi hade det bra ändå, säger Pontus.

Osäker på känslorna

Han valde Lisa Johansson då han kände att det inte skulle växa fram kärlek mellan honom och Cecilia Nancke. Pontus var mer osäker inför hur han kände för Lisa och det klarnade inte under resan.

– Just då visste man inte riktigt. Det var svårt att veta vad man kände, man tänkte att vi får avvakta och se vad som händer när vi kommer hem. De tankarna hade redan börjat komma, vad som skulle hända efteråt, säger han.

Pontus Hugosson beskriver hela "Bonde söker fru"-upplevelsen som väldigt svår.

– Man hade hoppats att allt skulle vara enkelt och självklart. Att allt hade varit lite lättare. Det var komplicerat från början, med så mycket brev och allting, och när man tittar tillbaka så ser man att det höll i sig hela vägen. Det var inte en lätt match, säger han.

"Lite synd"

Nästa vecka är det säsongsavslutning av "Bonde söker fru" och då ska Linda Lindorff besöka årets bönder igen för att se hur det gått med kärleken sedan inspelningarna i somras.

I smakprovet som visades i onsdagens avsnitt fick tittarna se hur Linda Lindorff kommer hem till Pontus Hugosson som står tillsammans med en tjej som inte medverkat i säsongen. Det är en sekvens som han själv är kritisk till.

– Jag vill lägga till att det bara är en praktikant, det är inte märkvärdigare än så. Det verkar lite skumt så jag vill säga det nu, så man förstår att det inte är någon "fru", säger Pontus.

Det känns väl som att de vill att man ska tro det?

– Det tror jag också och jag tycker det är lite synd om den här stackars praktikanten. Hon råkade bara stå där för vi var ute och tränade en häst. Det är inte mer spännande än så.

TV4
Under resan till Skottland fick Lisa Johansson se Pontus Hugosson spela golf i kilt. PRESSBILD.