Nöje Film

"Borat" skänker miljoner till Syrien

Sacha Baron Cohen och hans fru Isla Fisher har skänkt en miljon dollar till behövande i Syrien. Arkivbild.
Sacha Baron Cohen och hans fru Isla Fisher har skänkt en miljon dollar till behövande i Syrien. Arkivbild.

Komikern och skådespelaren Sacha Baron Cohen och hans fru skådespelaren Isla Fisher har skänkt en miljon dollar till behövande i Syrien, rapporterar International Business Times med flera medier.

Pengarna har paret valt att fördela på två välgörenhetsorganisationer. Hälften gick till 250 000 vaccinationer inom The Sunday Times Christmas Appeal, för att skydda barn från mässling, via Rädda barnen. De resterande pengarna gick till International Rescue Committee som hjälper till att återuppbygga skolor, affärsverksamhet och sjukvården på plats i Syrien.

Sacha Baron Cohen är bland annat känd för sina karaktärer Ali G, Bruno och Borat. Under en presskonferens inför premiären av filmen Diktatorn 2012 uttalade han sig om situationen i Syrien.

– Å min käre väns och dubbelpartner i tennis, Syriens president Assads, vägnar vill jag tacka FN för deras modiga icke-agerande i Syrien. 13 månader och fortfarande ingen resolution från Säkerhetsrådet. Ni är fantastiska. Ni har gjort nästintill ingenting för det syriska folket. Men kom ihåg, ni kan alltid göra mindre, sade han.