Nyheter Världen

Borgmästare i Mexiko utreds för mord

Federal polis bär en av kropparna som hittats i Acapulco.
Federal polis bär en av kropparna som hittats i Acapulco.

En borgmästare och flera poliser i den mexikanska delstaten Michoacán utreds efter att tio kroppar hittats i en utbränd bil. Polisen misstänks ha plockat upp gruppen vid en butik och tvingat dem att följa med.

Polisutredningen mot borgmästaren och de fyra poliserna befinner sig fortfarande i ett tidigt skede, men det som kommit fram hittills tyder på att borgmästaren i Álvaro Obregón beordrade polisen att frihetsberöva de tio människorna i fredags, enligt delstatsåklagaren José Martín Godoy.

Dagen därpå hittades deras kroppar i utkanten av staden Cuitzeo, som ligger i närheten av Álvaro Obregón.

Till en början trodde polisen att de omkommit i en explosion när de försökt stjäla bränsle från bränsleledningar. Men vittnen har beskrivit händelseförloppet vid en matbutik i Cuitzeo, där polisen tvingade de tio personerna att följa med i en skåpbil, samtidigt som borgmästaren fanns på plats, förklarade José Martín Godoy vid en presskonferens.

– Sedan tog de dem till ett fält i Cuitzeo och satte eld på dem, säger han.

Detta är ytterligare ett i raden av mord och försvinnanden de senaste åren, där mexikanska poliser och politiker pekas ut som ansvariga.

Under den gångna helgen dödades ytterligare minst 27 människor i Mexiko i olika våldsdåd. Elva av dem mördades i Acapulco i södra Mexiko, åtta sköts till döds av polis och militär i delstaterna Tamaulipas och Veracruz och en soldat dödades i skottväxlingen i Tamaulipas.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset