Nöje TV

Bornebusch leder program om tv-serier

Josephine Bornebusch leder SVT:s nya program "Bornebusch i tevefabriken". I sex avsnitt träffar hon bland annat personerna bakom serierna och skådespelarna som syns i rutan samt besöker inspelningsplatser.
Josephine Bornebusch leder SVT:s nya program "Bornebusch i tevefabriken". I sex avsnitt träffar hon bland annat personerna bakom serierna och skådespelarna som syns i rutan samt besöker inspelningsplatser.

Josephine Bornebusch gör en djupdykning i tv-seriernas värld i den nya SVT-serien "Bornebusch i tevefabriken". Tv-tittarna får bland annat följa med när hon träffar manusförfattare och skådespelare och som zombie besöker inspelningen av "Walking dead".

Skådespelaren och manusförfattaren Josephine Bornebusch har en stor passion för tv-serier. Efter en snabbuträkning över hur stor del av sitt liv hon har tillbringat framför tv:n konstaterar hon att det är "sinnessjukt" mycket tid.

Som programledare för "Bornebusch i tevefabriken" besöker hon personerna bakom flera stora och populära tv-serier, träffar skådespelare som Francis Conroy och Linda Gray, besöker inspelningar, agerar statist och provläser för rollen som Carrie i "Homeland".

– Det är en tv-serie om tv-serier helt enkelt, fast utan att ha en expertpanel som dissekerar tv. Det är mer utifrån min passion som tv-serieknarkare kan man säga, säger Josephine Bornebusch till TT.

Genuint intresse

Det är inte första gången Bornebusch leder ett tv-program – till exempel har hon varit programledare för reseprogrammet "När & fjärran" och förra årets tv-galan Kristallen. Men själv tycker hon inte att hon är en särskilt bra programledare, att just det här programmet blev ett viktigt projekt handlar om hennes genuina intresse.

– Det är nästan så att jag inte vill kalla mig programledare. Det var mer "Vill du åka till 'Orange is the new black'?" Ja tack, det vill jag gärna göra.

Seinfeld – en höjdpunkt

Att gå runt i Highclere Castle, slottet i Downton Abbey, och att sminkad som zombie besöka inspelningen av "Walking dead" är några av höjdpunkterna i programmet, tycker Bornebusch. Och att träffa Anthony Andrews från "En förlorad värld".

– Han var så otroligt stilig och trevlig och berättade roliga anekdoter. Men det var också riktigt coolt att träffa författarna till "Seinfeld", säger Josephine Bornebusch.

Första avsnittet av "Bornebusch i tevefabriken" visas i SVT1 den 16 mars.