Nyheter Sverige

Bostads-vd attackerades med bensin

Bostads-vd:n Per-Henrik Hartmann (bilden) blev utsatt för mordförsök. Och huset på Dalavägen i Göteborg var en av de fastigheter som mannen attackerade. 
Bostads-vd:n Per-Henrik Hartmann (bilden) blev utsatt för mordförsök. Och huset på Dalavägen i Göteborg var en av de fastigheter som mannen attackerade. 

50-åringen som erkänt sju bränder i Göteborg samma morgon angrep inte bara lägenheter och villor. Han hällde också bensin över Familjebostäders vd Per-Henrik Hartmann, och häktas därför även för mordförsök.

50-åringen låg i fejd med bostadsföretaget och skulle enligt uppgift vräkas. Grannar och anställda på Familjebostäder var målet för mannens attacker på torsdagsmorgonen

Per-Henrik Hartmann upptäckte mannen i trädgården. 50-åringen hällde då ut vätska ur en dunk. Hartmann rusade ut och frågade vad han höll på med.

– Han går då fram till mig, säger "nu ska du få" och häller vätska över mig också, säger Per-Henrik Hartmann till Göteborgs-Posten.

Hartmann backade in i huset och väckte familjen. När han kom ut igen var den hotfulle försvunnen, men det brann på flera ställen runt huset.

Familjebostäder har erbjudit stöd och hjälp till anställda som fick sina hem attackerade. Bolaget tror inte att man kunnat agera på något annat sätt för att undvika den traumatiska händelsen.

– Men vi kommer att sätta oss ned och gå igenom vilka bedömningar vi gjort. Den här händelsen är unik i sin omfattning, säger Per-Henrik Hartmann.

Den misstänkte mannen häktades på fredagen som misstänkt för sju mordbränder, varav fyra grova, samt mordförsök mot Hartmann.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset