Nöje Nyheter

Bråvalla: Behöver mer information

Zara Larsson uppträder på Bråvallafestivalen. Polisen utreder en våldtäkt framför scenen.
Zara Larsson uppträder på Bråvallafestivalen. Polisen utreder en våldtäkt framför scenen.

Bråvallafestivalens ledning kan inte svara på hur säkerhetsarbetet kan förbättras efter den misstänkta våldtäkten under Zara Larsson-konserten. Popstjärnan skriver på Twitter att gärningsmannen "förtjänar att brinna i helvetet".

Sent i går kväll anmälde en kvinna i 20-årsåldern att hon hade utsatts för en våldtäkt i publikhavet under Zara Larssons konsert på Bråvallafestivalen utanför Norrköping. Kvinnan ska ha våldtagits bakifrån och fick inget signalement på mannen. Polisen vädjar till eventuella vittnen att ringa 114 14 för att lämna tips som kan knyta en person till brottet.

– Vi jobbar aktivt med ärendet, men det finns ännu inga misstänkta. Vi hoppas på att få in tips under dagen och kvällen, säger Hans Lippens, presstalesperson vid polisregion Öst.

Kvinnan har vårdats på sjukhus. Hennes kläder ska undersökas av polisens tekniker, i förhoppning att dna-spår från mannen ger utslag i brottsregistret.

Behöver mer information

Bråvallafestivalens säkerhetsansvarige Ulf Bowein säger att ledningen ser allvarligt på händelsen, men kan inte svara på hur säkerhetsarbetet kan förbättras eftersom de redan hade satt in stora personalresurser i samband med konserten.

– Vi anser att vid den här konserten var det väldigt hög synlighet från all form av säkerhetspersonal, samverkande myndigheter och andra trygghetspartners, och ändå har det här inträffat, säger Bowein till TT.

– Vi måste få lite mer information om hur det här har gått till, för att kunna se om det är någonting som vi kan ändra.

Twittrar om händelsen

Zara Larsson reagerar starkt på händelsen i flera tweets: "Fyfan för dig som helt skamlöst våldtar en tjej i publikhavet. Du förtjänar att brinna i helvetet".

Förutom den misstänkta våldtäkten anmäldes fyra fall av sexuellt ofredande under kvällen. Två av dem inträffade när en man misstänks ha filmat två yngre kvinnor som kissade, de andra två fallen är unga kvinnor som blivit tafsade på.