Sport

Bröderna Olimb bakom Norges seger

Dansken Jesper B Jensen bärs ut på bår efter att ha fått en tuff tackling i matchen mot Schweiz.
Dansken Jesper B Jensen bärs ut på bår efter att ha fått en tuff tackling i matchen mot Schweiz.

Linköpingsbröderna Ken André och Mathis Olimb gjorde varsitt mål när Norge tog en viktig seger i jakten på en slutspelsplats i ishockey-VM genom 4–2 mot Kazakstan.

Norge vann skotten med hela 43–19, men Kazakstan, buret av en formation spelare med nordamerikanskt ursprung, bjöd på hårt motstånd.

Det var först när New York Rangers-forwarden Mats Zuccarello satte 4–2 i tom bur i slutskedet som segern var klar. Norges målvakt Lars Haugen fick en assist vid det målet.

Segern innebar att Norge lade sig på fjärde och sista slutspelsplats i grupp A, där även Sverige ingår.

Danmark ledde med 2–0 mot Schweiz med tio minuter kvar. Men då åkte vicekaptenen Jesper B Jensen på en tuff tackling, slog i huvud eller nacke och fick bäras ut på bår. Senare kom besked om att Jensen fått en hjärnskakning och har spelat färdigt i VM.

Ett märkbart påverkat Danmark släppte in Schweiz i matchen. Frederik Stroms och Nikolaj Ehlers mål i första perioden räckte inte för att hålla undan. Yannick Weber och Nino Niederreiter såg till att det var kvitterat under ordinarie tid och drygt fyra minuter in i förlängningen satte Eric Blum punkt för matchen med sitt 3–2-mål.

Schweiz och Danmark står båda på fyra poäng i grupp A, där även Sverige ingår.