Sport

Brasilien räddade OS-äran

Med Salvador-publiken i ryggen lossnade det till slut för Brasiliens fotbollsherrar – och det rejält. 4–0 mot Danmark innebär att gulddrömmen lever i högsta grad.

Efter två raka 0–0-matcher mot Sydafrika och Irak var hemmafavoriten Brasilien riktigt illa ute i herrarnas fotbollsturnering i OS. Men när det behövdes som bäst fick de äntligen till spelet.

Att Neymar, superstjärnan från Barcelona, åter gick mållös av planen gjorde desto mindre den här gången. I stället fick Gabriel "Gabigol" Barbosa bli matchvinnare med sina två mål, ett i varje halvlek. Däremellan gjorde Gabriel Jesus och Luan var sitt mål.

– Vi visade massor av tålamod, det var viktigt. Det var en vacker seger, sade Barbosa.

– Vi spelade inte dåligt i de två första matcherna, men lyckades inte göra mål.

Danmark hade absolut ingenting att sätta emot när Brasilien stormade fram, framför allt längs den danska högerkanten varifrån det mesta och bästa i målchansväg skapades. Lägena var många och fyra brasilianska mål hade kunnat var ännu fler.

Trots storförlusten är Danmark också klart för kvartsfinal. Om endera Sydafrika eller Irak hade vunnit matchen dem emellan hade OS varit över för Danmark, men matchen slutade 1–1.

OS-kvartsfinalerna ser ut som följer: Brasilien–Colombia, Sydkorea–Honduras, Nigeria–Danmark och Portugal–Tyskland.

Läs också