Sport

Brasiliens Dunga: "Ha tålamod"

Brasliens förbundskapten Dunga och mittfältaren Philippe Coutinho lämnar Copa America efter en överraskande förlust mot Peru.
Brasliens förbundskapten Dunga och mittfältaren Philippe Coutinho lämnar Copa America efter en överraskande förlust mot Peru.

Brasiliens förbundskapten i fotboll, Dunga, håller på att bygga upp ett slagkraftigt landslag.Men det är långt ifrån färdigt. Det visade det tidiga uttåget i Copa America efter 0–1 mot Peru.– Vi måste ha tålamod, säger han.

Gamle stjärnspelaren Dunga tog över som förbundskapten efter den pinsamma 1–7-förlusten i VM-semifinalen mot Tyskland 2014, med målet att bygga upp ett nytt storlag. Han säger att brasilianare inte har något tålamod, men ber ändå om förståelse för att det i fjol bara blev kvartsfinal i Copa America och att Brasilien bara är på sjätte plats i VM-kvalet.

Och i årets extrainsatta Copa America, som firar 100-årsjubileum, gick inte Brasilien vidare från gruppspelet efter 0–1 mot Peru. Det är första gången i turneringen sedan 1987 som Brasilien inte tar sig vidare från gruppspelet, efter 0–0 mot Ecuador och 7–1 mot Haiti tidigare i turneringen som avgörs i USA

Mål med armen

Det hade räckt med oavgjort för Brasilien för att ta sig till kvartsfinal. Men en kvart från slutet avgjorde Raul Ruidiaz. Med armen, visar tv-repriser. Men den uruguayanske domaren Andres Cunha godkände målet, trots brasilianska protester, efter att ha kollat med fjärdedomaren.

– Jag är säker på att de brasilianska supportrarna såg hur Brasilien blev utslagna, säger Dunga.

– Jag är inte rädd för att få sparken. Internt vet vi vad vi gör och man måste ha tålamod, hålla sig till sin plan och tro på det man gör.

Peru gruppetta

Peru slutar etta i gruppen och kommer att möta Colombia i kvartsfinal. Med till slutspelet från gruppen kommer Ecuador, som säkrade en andraplats i gruppen med sin 4–0-seger över Haiti.

Det är första gången som Ecuador går till slutspel i turneringen sedan 1997. I kvartsfinalen möter laget hemmanationen USA i Seattle.

Steven Senne/AP/TT
Peru firar och Brasiliens Renato Augusto deppar.