Sport

Brasilien–Tyskland i final i fotboll

Neymar firar sitt 1–0-mål mot Honduras, sekunderna innan han faller ihop och bärs ut på bår.
Neymar firar sitt 1–0-mål mot Honduras, sekunderna innan han faller ihop och bärs ut på bår.

Brasiliens fotbollsherrar gjorde det fotbollsdamerna inte klarade av och gick till final i fotbollsturneringen i OS. Värdnationen var fullständigt överlägsen i semifinalen mot Honduras och vann med 6–0.I finalen möter man Tyskland som slog Nigeria med 2–0.

Det enda dramatiska som åskådarna på Maracanã i Rio de Janeiro fick se inträffade efter dryga tio sekunder när Brasiliens stjärnspelare Neymar snappade upp en misslyckad honduransk passning, gjorde mål – och landade på magen efter en sammanstötning med Honduras målvakt Luis Lopez. Strax därefter kollapsade Neymar och blev liggande i gräset med till synes outhärdliga smärtor. Barcelonaproffset bars ut på bår, men var snart tillbaka på planen.

Efter ett närmast totalt spelövertag fick Brasilien utdelning när Gabriel Jesus sköt 2–0 i 26:e minuten och 3–0 nio minuter senare. I inledningen av andra halvlek gjorde Marquinhos 4–0. I 79:e minuten gjorde Luan 5–0. Och innan matchen var över sköt Neymar 6–0 på straff.

Nio minuter in på den första halvleken tog Tyskland ledningen mot Nigeria i sin semifinal genom Lukas Klostermann. Nils Petersen säkrade segern med sitt 2–0-mål i 89:e minuten.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset