Nöje Musik

Brittiskt popband omkom i broolyckan

Det var det brittiska indiepopbandet Viola Beach som omkom i broolyckan i Södertälje, erfar BBC.
Det var det brittiska indiepopbandet Viola Beach som omkom i broolyckan i Södertälje, erfar BBC.

Medlemmarna i det brittiska indiepopbandet Viola Beach och deras manager omkom när deras bil störtade av motorvägsbron i Södertälje natten till lördagen. Bandet var på väg från en spelning på festivalen Where's the Music i Norrköping när olyckan inträffade.

Viola Beachs medverkan på Where's the Music, vars målsättning är att vara en plattform för ny musik, var deras första spelning utanför Storbritannien och gav en fingervisning om musikbranschens förhoppningar för bandmedlemmarna Kris Leonard, River Reeves, Tomas Lowe och Jack Dakin.

"Allt River ville var att uppträda och underhålla, och att tänka på att han aldrig mer kommer att få oss att skratta åt hans löjliga imitationer och fräcka skämt är ofattbart. Vi är så stolta över honom", säger River Reeves familj i ett pressmeddelande enligt AFP.

Släppte nyligen singel

Viola Beach befann sig i början av en gryende karriär när de mötte ett tragiskt slut. I januari släpptes deras andra singel "Boys that sing" och i samband med det gav de sig ut på en längre turné.

När olyckan inträffade var de på väg hem till Storbritannien där de på lördagskvällen skulle ha spelat i Guildford utanför London.

"Craig var en varm, kärleksfull person som outtröttligt har arbetat för att nå framgång och följa sina drömmar i musikindustrin", säger managern Craig Terrys familj i ett pressmeddelande enligt AFP.

Skulle spela i Austin

Bandets fyra unga medlemmar från Warrington mellan Liverpool och Manchester hade också blivit inbjudna av BBC till att spela på jättefestivalen South by Southwest i Texas senare i vår. Men nu har fansens uppmuntrande hejarop på bandets Facebooksida ersatts av sorgliga kondoleanser.

Managern Craig Terry, som hade säsongbiljetter till det engelska fotbollslaget Manchester Citys matcher, hedrades på söndagen med en minutlång applåd under lagets match mot Tottenham, rapporterar AFP.

Martin Bergholm, polisinspektör vid Södertäljepolisen, säger till TT att polisen har en god uppfattning om hur olyckan gick till men vill inte gå ut med fler detaljer än vad som redan är känt.