Sport

Bro Park ska bli ett lyft för galoppen

Galoppbanan Bro Park invigdes på söndagen.
Galoppbanan Bro Park invigdes på söndagen.

Täby har sedan 1960 varit skådeplats för galoppsporten i Stockholmsområdet. Den eran är nu över.På söndagen invigdes Bro Park, en anläggning som företrädare för galoppsporten hoppas ska bli ett lyft.

Bro Park – fyra mil norr om Stockholm – är nybyggd från grunden och en anläggning där närheten till publiken prioriterats.

– Vi har fokuserat på att skapa något utöver det vanliga och jag är övertygad om att intresset för sporten kommer att öka med den nya arenan, säger Ulf Hörnberg, vd för Svensk Galopp till tidningen Travronden.

Stockholms Stora Pris med 700 000 kronor i förstapris och en total prissumma på 1,2 miljoner kronor, var premiärdagens sportsliga godbit. Loppet vanns av överraskningen Coprah med Nelson de Souza i sadeln. Vinnarekipaget gav drygt 45 gånger i odds. Coprah tränas av Cathrine Erichsen

– Jag visste att hästen var i form men jag vågade inte ens drömma om att det skulle gå hela vägen. Vi har jobbat hårt med Coprah och nu känns det som om han och Nelson De Souza är ett starkt sammansvetsat team, sade Cathrine Erichsen till Svensk Galopps hemsida.

Erichsen tränar också Easy Road som – riden av De Souza – tidigare under premiärdagen vann Vårsprinten.