Sport

Brodin avgjorde i kontroversiellt slut

Djurgården firar segern över Frölunda
Djurgården firar segern över Frölunda

Slutspelsspecialisten Daniel Brodin såg till att Djurgården kvitterade SM-kvartsfinalserien mot Frölunda.Men slutet kom att handla om ett kontroversiellt domslut.– Det är tråkigt att matchen avgörs som den gör. Det är tufft för killarna, sade Frölundatränaren Roger Rönnberg efter Djurgårdens 3–1-seger.

Det blev en het match på Hovet med ideliga konfrontationer framför målen.

Domarparet Marcus Linde och Linus Öhlund hängde inte alltid med. Frölundatränaren Roger Rönnberg ansåg att de absolut inte gjorde det i slutet.

Efter 17.37 åkte Frölundas Mats Rosseli Olsen ut för en roughing efter ett bråk framför Djurgårdsmålet. I det numerära överläget sköt Daniel Brodin matchvinnande 2–1 för Djurgården.

Philip Holm gjorde sedan 3–1 i tom kasse.

"Väldigt, väldigt konstigt"

I samma sekvens som Rosseli Olsen åkte ut sänktes Frölundastjärnan Ryan Lasch av en misstänkt tackling mot huvudet av hemmalagets Marcus Sörensen.

– Utan att kommentera Sörensens tackling på Lasch, det får dom väl titta på, vi har fullt med folk i det så kallade "war room" (situationsrummet) som gör det. Men jag tycker det är konstigt att vi i den situationen hamnar i ett boxplay. I en konfrontation med så många spelare är det väldigt, väldigt konstigt att vi hamnar i ett boxplay.

Sörensen hade redan tidigare i matchen åkt ut för en tackling mot huvudet (2+10) på Frölundabacken Henrik Tömmernes.

– Den har jag sett i repris och den tar ju i huvudet, det är inte så hög fart med en uppåtriktad rörelse mot huvudet. Det där får de sköta i situationsrummet, sade Rönnberg angående en eventuell avstängning på Djurgårdens landslagsforward.

Redan stressad

Djurgårdens tränare Hans Särkijärvi skickade en gliring till Rönnberg efter att ha lyssnat på Frölundatränaren på presskonferensen:

– Totalt sett gör vi en bra match, Roger är stressad redan, försöker plocka bort våra spelare (Sörensen) och snackar om domarnas insatser. Det blir en härlig fajt igen på söndag.

Matchförloppet blev i två perioder en repris av första matchen. Djurgården dominerade den första perioden och precis som då pangade Robin Alvarez in 1–0. Stockholmslaget hade bud på mer – bland annat träffade Sörensen ribban.

Djurgården hade också ett ribbskott i andra perioden, Matt Anderson, men då hade Frölunda – som på nytt saknade kaptenen Joel Lundqvist – tagit över fullständigt.

Joey Crabb kvitterade i numerärt överläge i början av perioden. Andreas Johnson hade ett öppet läge och ett friläge, men stoppades av stekhete Djurgårdsmålvakten Mikael Tellqvist som räddade hemmalaget.

Den tredje perioden blev jämn – med ett kontroversiellt slut.