Sport

Brodin: "Gäller att inte slarva"

Djurgårdens Daniel Brodin efter ett av sina två mål i matchen mot HV71.
Djurgårdens Daniel Brodin efter ett av sina två mål i matchen mot HV71.

Misstag stoppade Djurgården från trepoängaren.Nu vill Daniel Brodin att felen rättas till under landslagsuppehållet.– Det gäller att vi inte slarvar, sade tvåmålsskytten efter straffsegern mot HV71 (4–3).

Över det stora hela tyckte Daniel Brodin att Djurgården gjorde en bra match. De krånglade inte till spelet hemma mot HV71. Pucken skickades in i anfallszon och följdes av två, tre hårt forecheckande spelare. På det viset skapade hemmalaget vid fler tillfällen tryck på gästerna.

Men det var två saker som grämde honom lite extra.

Två misstag resulterade i två mål för HV71, varav det sista genom Christoffer Thörngren innebar förlängning och sedan straffar.

– Det var en gång i vårt powerplay där vi hade pucken. Men vi backcheckade inte tillräckligt hårt. Och sedan var det deras sista mål, där pucken kom ner i vår zon och deras kille var först dit. Det gäller att vara noggrann där, speciellt när vi hade ledningen och när det var så lite kvar. Det gäller att vi inte slarva med de där grejerna, sade han.

– Det här är saker som vi måste rätta till.

"Inte krånga till det"

Med det kommande landslagsuppehållet – nästa match är borta mot Växjö den 16 februari – finns det tid att justera delar av spelet.

Korrigeringar som kan vara avgörande för Djurgården i jakten efter den sjätte och sista slutspelsplatsen.

TT: Vad krävs för att ni ska nå dit?

– Det är att vi spelar som vi kan göra. Vi ska inte krångla till det. Vi ska chippa ner pucken och jobba med långa anfall. Sedan har vi spetsen för att sätta dit den när vi får chansen, sade han.

Mot HV71 fanns det indikationer på att spelet finns där. Djurgården skapade flera bra och några riktigt bra lägen med sina långa anfall, men en storspelade Fredrik Pettersson-Wentzel stod allt som oftast i vägen.

Daniel Brodin var en som fick hål på HV71-målvakten. Med två mål såg han till att underläget 1–2 blev 2–2 och till slut 3–2.

2.28 in i andra perioden hittade han en lös puck efter Patrick Thoresens skott, vred runt och lirkade in 2–2 bakom Pettersson-Wentzel.

Tre minuter senare slog Brodin till igen.

Efter att Mikael Tellqvist räddade ett friläge för gästerna vände hemmalaget på spelet. Mikko Lehtonen lade en kort pass till landsmannen Tomi Sallinen. 26-åringens skott träffade stolpen och studsade rakt ut till Brodin som enkelt satte dit sitt andra och Djurgårdens tredje mål i matchen.

Vändningen var därmed fixad.

Men bara tillfälligt.

Thörngren kvitterade

I mitten av andra fick Christoffer Thörngren tag på en lös puck i Djurgårdens zon och petade in 3–3 mellan Tellqvists benskydd.

Ett mål som följdes av en mållös förlängning och straffar – där Mikael Tellqvist och Marcus Sörens visade kyla och avgjorde.

– Första perioden var ganska jämn. Andra hade vi större del och i tredje hade HV mer än vad vi hade, även om det var något olyckligt mål som vi släppte in där på slutet, sade Djurgårdenstränaren Hans Särkijärvi.

– Jag är ändå nöjd med att vi lyckades ta den här extrapoängen.

Johan Lindbom, HV71:s tränare:

– Det måste ha varit en trevlig match att titta på. Det bjöds på chanser åt båda håll. Publiken var nog nöjd. Men vi är inte lika nöjda. Vi hade hoppats på tre poäng, sade han.