Nöje Musik

Brolle och Perrelli på parkturné

Brolle och Charlotte Perrelli rockar loss i folkparkerna tillsammans med Mimi Werner i sommar. Pressbild.
Brolle och Charlotte Perrelli rockar loss i folkparkerna tillsammans med Mimi Werner i sommar. Pressbild.

I sommar ger sig Brolle återigen ut på folkparksturné genom landet. Med sig på rock'n'roll-resan har han Charlotte Perrelli och Mimi Werner. – Det ska vara lite galet och skönt, säger Brolle om upplägget.

Årets folkparksturné blir femte gången gillt som Brolle drar landet runt med gästartister. Turnékollegan Charlotte Perrelli är någon han har haft ögonen på länge.

– Jag har haft span på henne i många år, och nu klaffade det. Jag vet hur duktig hon är på scen. Hon tillför någonting spännande som jag blev nyfiken på, säger Brolle.

Själv säger Perrelli att hon har längtat efter att återvända till de folkparker hon besökte som dansbandsartist, och till rocken. Det har trots allt gått ett par år sedan hon var med på Robert Wells "Rhapsody in rock"-turnéer.

– Jag har längtat så mycket efter att åka tillbaka till där det började, och det var flera år sedan jag gjorde någonting som var lite rockigare. Det ska bli kul att få göra någonting där man får jobba med rösten på ett annat sätt, säger Charlotte Perrelli, som beskriver sig själv som "ett AC/DC-freak".

"Cool stil"

De rutinerade artisterna Brolle och Charlotte Perrelli får sällskap på scen av Mimi Werner som blev riksbekant tack vare sin medverkan i årets upplaga av Melodifestivalen.

– Jag har skrivit ganska mycket musik med Mimis pappa och ett låtskrivarteam som de jobbar med. Hon är en duktig sångare med cool stil, säger Brolle.

Lokal talangtävling

Inför turnén kommer lokala artister att kunna anmäla sig till tävlingen "Årets rockröst 2016". De som väljs ut kommer att bjudas upp på scen på respektive ort, och den slutgiltiga vinnaren koras sedan under turnéavslutningen i Borås.

– Grundtanken är att vi vill locka fram fler sångare, helt enkelt, säger Brolle.

Kristofer Sandberg
Brolle och Charlotte Perrelli rockar loss i folkparkerna tillsammans med Mimi Werner i sommar. Pressbild.
Jonas Ekströmer/TT
"Hon är en duktig sångare med cool stil", säger Brolle om Mimi Werner. Arkivbild.
Fredrik Persson/TT
Folkparkskungen Brolle gör sin femte turné i landets parker i sommar. Arkivbild.
Henrik Montgomery/TT
Charlotte Perrelli ser fram emot att få tänja på stämbanden och sjunga rock i sommar. Arkivbild.