Sport Sport-topp

Bronsmatch för Glasnovic

Nikita Glasnovic, till höger, föll i OS-semifinalen i taekwondo.
Nikita Glasnovic, till höger, föll i OS-semifinalen i taekwondo.

Det blev ingen revansch – eller OS-final.Men medaljchansen finns fortfarande kvar för Nikita Glasnovic efter semifinalförlusten med 4–9 mot regerande olympiamästaren Jade Jones, Storbritannien.– Det är bara att ladda om och ta den där medaljen, sade 21-åringen inför nattens bronsmatch

Den svenska OS-debutanten från Malmö var inte alltför nedslagen efter förlusten i Carioca Arena 3 i OS-parken.

Förlusten kom ju inte mot vem som helst. Den 23-åriga brittiskan är förstaseedad, vann OS på hemmaplan 2012 och tog EM-guld i maj efter finalseger över just Glasnovic. Svenskan var ute efter revansch – men lyckades inte.

– Det blev ganska tufft. Hon kör den stilen som jag brukar göra, i sista ronden när hon ledde så bara förstörde hon. Det gör det väldigt svårt eftersom hon är stark också, sade Glasnovic.

Skyhögt tempo

Brittiskan tog fyra ettor fram till 4–0 innan Glasnovic fick en trea i andra ronden efter en välriktad spark mot huvudet.

Matchen gick i ett skyhögt tempo och i sista ronden orkade inte svenskan.

– Hon har så mycket kondis och hon slutar inte. Där gäller det att höja sin nivå och ha lika mycket energi, tyvärr går det ut över kvalitén när man är så trött. Då blir det mycket slarvsparkar och inte så mycket taktik och teknik.

"Bra på att ladda om"

Bronsmatchen spelas i natt klockan 02.30 svensk tid. Vem hon får möta bestäms via ett återkval i natt.

– Jag bryr mig inte vem jag möter, det får bli vad det blir.

TT: Hur ska du ladda om?

– Jag är ganska bra på att hitta ny energi. Jag vet att hon är en jättegrym spelare och känner inte att jag var kass eller nåt sånt. Det är bara att jag ska ladda om och bli ännu starkare. Jag ska lägga mig och vila lite, dricka och sedan fajtas för bronset.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset