Sport

Bryr sig inte om bruten svit

Peter Gerhardsson. Arkivbild.
Peter Gerhardsson. Arkivbild.

Första förlusten mot Malmö FF sedan 2011.Ingen bruten svit att bry sig om inför finalen i Svenska cupen, menar Häckentränaren Peter Gerhardsson.– Jag har inte trott på den sviten innan, säger han.

I fjol släppte Häcken in ett enda allsvenskt mål på hörna. Mot Malmö FF blev det två insläppta mål efter precisa hörnsparkar från mittfältaren Magnus Wolff Eikrem.

– Vi visste att han har en av allsvenskan säkert bästa servar på fasta situationer. Vi var lite illa ute på de servarna, säger tränaren Peter Gerhardsson efter 0–3-förlusten på Swedbank Stadion.

Själv har han inte brytt sig om Häckens fina svit mot MFF säsongerna 2012–2015 – sex vinster, två oavgjorda och noll förluster.

– Sådana där grejer är för mig boxning. Vinner man 13 matcher i rad på knockout i första ronden tror jag det har betydelse, men inte i fotboll. Det är så många andra saker som påverkar, säger han och fortsätter:

– Då har ju de (MFF) en väldigt bra statistik i år.

På torsdag möts lagen igen i Svenska cupen-finalen i Malmö. Då kan anfallaren Paulinho, som missat de fyra senaste allsvenska matcherna på grund av skada, vara tillbaka på planen.

– Han har tränat fullt i två pass, så han kommer att vara spelbar, säger Gerhardsson.