Sport

Call Me Keeper fick revansch

Tränaren Daniel Redén. Arkivbild.
Tränaren Daniel Redén. Arkivbild.

I Elitloppet på Solvalla för två veckor sedan blev allt fel för Call Me Keeper.I Jämtlands stora pris blev det seger och revansch för sexåringen.– Verkligen roligt att han fick visa hur bra han är, sade tränaren Daniel Réden.

I Elitloppet körde franske toppkusken Franck Nivard och Call Me Keeper hamnade illa till i tredjespår. Därmed var dagen förstörd.

I Östersunds största travlopp fick Erik Adielsson chansen i sulkyn och det blev knapp seger.

– Call Me Keeper har alltid visat stort kunnande, men nu har man fått till de sista bitarna. Det var verkligen starkt av honom att vinna, sade Adielsson.

Call Me Keeper har radat upp sex raka på Vincennes i vinter. Tränaren Daniel Réden valde att plocka hem honom till de svenska storloppen. Nu fick han full utdelning och ett förstapris på 700 000 kronor.

El Mago Pellini jagade

Adielsson gjorde segerdraget när han körde fram utvändigt om ledande stallkamraten Västerbo Highflyer efter ett drygt varv. Bakom följde El Mago Pellini, körd av Adrian Kolgjini. I utgången av sista kurvan fick Call Me Keeper en klar ledning men försprånget krympte till jagande El Mago Pellini.

– Jag var inte säker på att det skulle räcka, jag hade stor respekt för El Mago Pellini. Det var liten marginal i mål men väldigt skönt att vi vann, sade Adielsson som tog ytterligare två segrar på V75.

I Storsjöpokalen (V75-3) gick det verkligen undan. Sir Ratzeputz forcerades till spets efter 600 meter. Efter några hundra meter i lugnare tempo satte Erik Adielsson full fart. Sexåringen avslutade sista 500 metrarna efter 1.08,5 och hade överlägsen ledning i början av upploppet.

Segertiden blev 1.10,0, nytt banrekord på Östersundstravet.

– Sir Ratzeputz var otroligt bra. Det händer inte ofta att man vinner så här överlägset på V75. I dag var jag bara en lycklig passagerare i sulkyn, sade Erik Adielsson.

"Lika bra då"

Sir Ratzeputz travade 1.11,3 över medeldistans i förra starten på Solvalla, men det räckte bara till en tredjeplats.

– Jag fattar inte riktigt hur hästen kunde förlora silverfinalen på Solvalla. Han var lika bra då.

I V75-4 vann Adielsson med Cash A Cheque Em. Den här gången var segermarginalen minsta möjliga ner till Survival Kit.

Även förra lördagen tog Adielsson en tripp på V75.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset