Nyheter Världen

Carin, 12, räddade lillasystern från att drunkna

Storasyster Krystal och Carin.
Storasyster Krystal och Carin.

Lillasyster Jac'Lynn kan inte simma men gick ändå ut för att hämta in sin badring i poolen – och föll i. Men storasyster Carin kom snabbt till undsättning. – Hon är vår hjälte, säger mamma Tamarra.

Det var förra torsdagen som amerikanska Carin och hennes systrar haft en trevlig dag med lek och bad i familjens swimmingpool, när semestern plötsligt tog en dramatisk vändning.

Föräldrarna hade bara vänt ryggen till för bara någon minut när lillasyster Jac’Lynn, 3, sprang ut ur huset för att hämta sin badring och föll rakt ner i poolen. Allt hade varit i sin ordning om det inte hade varit för att hon inte lärt sig simma än. 

Jac’Lynn sjönk fort till botten, men då kom systern till undsättning. Carin, som har Downs syndrom, agerade blixtsnabbt och greppade tag i sina simglasögon och kastade sig i familjens pool för att få fatt i sin kära lillasyster, rapporterar ABC 12.

– Carin reagerade verkligen jättefort, hon var inte alls rädd, intygar storasyster Krystal, som ringde 112 direkt efter att Carin dragit upp deras lillasyster från vattnet.

LÄS MER: Jonatan, 10, räddade livet på sin morfar: "Trodde allt var över"

Jac’Lyn togs till sjukhus där man kunde konstatera att hon var klarat sig bra. Efter händelsen har mamma Tamarra installerat alarm på alla dörrar så hon kan höra när de öppnas. Hon är stolt över dotter Carins snabba agerande.

– Hon är vår hjälte, hon räddade livet på sin syster, säger mamman Tamarra Richardson till ABC 12.

LÄS MER: Oscar, 6, räddade livet på sin pappa: ”Jag trodde att han skulle dö”​

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset