Sport Sport-topp

Carolinas svenskar briljerade

Carolina Hurricanes Joakim Nordström gratuleras av sina lagkamrater Ron Hainsey och Andrej Nestrasil. Nordström gjorde ett mål i tredje perioden.
Carolina Hurricanes Joakim Nordström gratuleras av sina lagkamrater Ron Hainsey och Andrej Nestrasil. Nordström gjorde ett mål i tredje perioden.

Carolinas svenskar höll inte igen.Victor Rask, Elias Lindholm och Joakim Nordström gjorde ett mål var i NHL-matchen mot Calgary som slutade 5–2. I målet fanns stabile Eddie Läck från Norrtälje.

Joakim Nordström och Eddie Läck, som stoppade 33 av 35 skott på mål, utsågs till två av matchens stjärnor. Läck ansågs spela en nyckelroll i att inte låta Calgary ta över spelet efter första halvan. Den tredje matchstjärnan var kanadensaren Kris Versteeg som satte de två återstående målen för lagets räkning.

Redan 2.26 in i matchen gjorde Victor Rask matchens första mål med ett handledsskott. Det blev hans tolfte mål den här säsongen och han har därmed hunnit göra fler mål i år än totalt under hans rookiesäsong 2014–2015.

Elias Lindholm satte matchens andra mål på en straff efter att ha dragits ner av Calgarys back Kris Russel i ett friläge.

Joakim Nordström bekräftade vinsten genom att sätta 5–2 i mitten av tredje perioden och lyfte efter matchen fram sina medspelare Jordan Staal och Andrej Nestrasil som gav honom målgivande passningar.

– Man behöver inte alltid leta efter varandra. Man vet var de är på isen. Att spela med Jordan gör mig och Nestrasil bättre, säger han till nhl.com.