Sport

Cederholm kan missa Danmarksmatchen

Andreas Cederholm har problem med en axel och kan missa mötet med Danmark i handbolls-EM i Polen. Arkivbild.
Andreas Cederholm har problem med en axel och kan missa mötet med Danmark i handbolls-EM i Polen. Arkivbild.

En överansträngning i axeln kan stoppa Andreas Cederholm från spel mot Danmark.Högernian tränade inte med laget på söndagen.– Vi får helt enkelt avvakta, vi kan inte göra så mycket just nu, säger Ola Lindgren.

Cederholm spelade inte en minut i kryssmatchen mot Ryssland i handbolls-EM. Förutom överansträngningen så landande han även illa på axeln efter att ha blivit fälld av Fredrik Petersen under fotbollsspelet på förmiddagsträningen inför matchen.

– Det är inte någon skada utan en överansträngning. Han har haft känningar av den under större delen av turneringen, säger landslagets läkare Daniel Jerrhag.

Ett byte kvar

– Axeln känns mycket bättre i dag än i går, så jag är hoppfull. Sen kan jag inte säga nu om jag kan träna för fullt i morgon (måndag), vi får fortsätta att behandla och hoppas att det blir ännu bättre, säger Cederholm.

Sverige möter Danmark på tisdag och sedan Ungern på onsdag.

Sverige har redan gjort två av sina tre tillåtna spelarbyten, då man först skrev ut ryggskottsbesvärade Jonas Källman och sedan skrev in honom igen till Rysslandsmatchen.

Zachrisson alternativ

Skulle Sverige välja att ersätta Cederholm med en reserv riskerar man att sedan stå utan möjlighet att få in en extra målvakt om Mattias Andersson eller Mikael Appelgren skulle skada sig.

– Det är klart att man inte vill dra det sista bytet för tidigt. Men vi har inte diskuterat det, vi avvaktar först. Ska vi ha in en spelare så ska han vara här i morgon och flygas ner. Där är vi inte ännu, säger förbundskaptenen Ola Lindgren.

– Det har ju varit skönt att Johan Jakobsson har spelat på en så hög nivå anfallsmässigt, så det inte har varit det här jättebehovet av att göra ett byte här på slutet. Ett alternativ är att man kan lyfta in Mattias Zachrisson en period på nio meter om Jakobsson behöver vila.