Sport

Chelsea värvar Kanté

Den franske landslagsstjärnan N'Golo Kanté är klar för Chelsea. ARKIVBILD
Den franske landslagsstjärnan N'Golo Kanté är klar för Chelsea. ARKIVBILD

Efter någon veckas rykten och ett par dagars intensiva förhandlingar är det nu klart: den franske mittfältsstjärnan N'Golo Kanté, 25, lämnar mästarklubben Leicester City för Chelsea.

"Möjligheten att jobba med Antonio Conte (Chelseas nye tränare), som är en briljant tränare, och några av världens bästa spelare var helt enkelt för bra för att tacka nej till", säger Kanté till Chelseas webbplats.

N'Golo Kanté var ordinarie i det franska landslag som tog sig till final i EM på hemmaplan i somras och har haft en kometkarriär sedan han värvades till Leicester inför förra säsongen. Så sent som för lite drygt två år sedan spelade den lille mittfältaren i den franska andraligan.

"Mitt första år i engelsk fotboll var väldigt speciellt och jag hoppas nu åstadkomma ännu mer under min tid som Chelsea-spelare", säger mittfältaren till Chelseas webbplats.

25-årige Kanté blir Chelseas andra stora värvning för sommaren, efter att klubben tidigare gjort klart med den belgiske EM-anfallaren Michy Batshuayi från Marseille.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset