Sport

Chelsea vill inte vara favoriter

Chelseas tränare Guus Hiddink lägger favoritskapet på Paris Saint-Germain inför returmötet i Champions League. Arkivbild.
Chelseas tränare Guus Hiddink lägger favoritskapet på Paris Saint-Germain inför returmötet i Champions League. Arkivbild.

Paris Saint-Germain slog ut Chelsea ur Champions League i fjol och kan göra det i år igen.Till och med Guus Hiddink spelar ner Londonlagets chanser i åttondelsfinalen.– Vi är inte favoriter, säger Chelseatränaren.

Paris SG har 2–1 med sig från hemmamötet och kan få en lättare väg till kvartsfinalen än vad man hade i fjol. Då hade Paris-laget 1–1 i bagaget inför returmötet på Stamford Bridge. Där krävdes det förlängning och två bortaplansmål för att säkra avancemanget.

Hiddink lägger favoritskapet på PSG.

– Vi har återfått självförtroendet och har kvalitéer i laget, men vi är kraftiga "underdogs". För att lyckas behöver vi vara arga på ett kontrollerat sätt – spelarna måste vara koncentrerade, säger nederländaren enligt Reuters.

Bara en förlust

Hiddink är nog överdrivet försiktig när det gäller det egna lagets möjligheter. Sedan Hiddink tog över efter José Mourinho i december har Chelsea bara förlorat en av 17 matcher, just den mot PSG den 16 februari. PSG har å sin sida haft två mindre lyckade ligaomgångar på slutet, förlust mot Lyon och bara en poäng mot Montpellier.

Till onsdagens match får Hiddink klara sig utan den lårskadade försvararen och kaptenen John Terry. Däremot var anfallaren Diego Costa tillbaka i träning på tisdagen efter en lindrigare skada.

Kan nå 50 mål

Paris Saint-Germain kan få klara sig utan mittfältsgeneralen Marco Verratti, som har haft ljumskproblem. Däremot lutar det åt att Verrattis mittfältskollega Blaise Matuidi är tillbaka efter en lårskada. Båda är med i truppen.

Zlatan Ibrahimovic kan bli den 14:e spelaren att nå milstolpen 50 mål i europeiskt cupspel. Ibrahimovic har gjort 49 mål men är långt efter ettan Cristiano Ronaldo, som står på 92. Ibrahimovic är inte bäste svensk i sammanhanget, Henrik Larsson har gjort 59 mål.

I den andra åttondelsfinalen på onsdagen möts Zenit S:t Petersburg och Benfica.