Sport

Chockstart bakom första segern

Mallbackens Madelen Janogy, i grönt, blev tvåmålsskytt. Arkivbild.
Mallbackens Madelen Janogy, i grönt, blev tvåmålsskytt. Arkivbild.

Mallbacken tog säsongens första seger när laget rivstartade mot Piteå och vann det damallsvenska mötet i fotboll med 4–0.– Den här segern betyder sjukt mycket, säger tvåmålsskytten Madelen Janogy.

Resultatet innebar den största segern i allsvenskan på 28 år för det värmländska laget, som besegrade Sunnanå med just 4–0 1988. Det var också första gången på tio år som Mallbacken gjorde fyra mål. Det skriver Värmlands Folkblad.

Madelen Janogy sköt 1–0 redan efter drygt två minuters spel hemma på Strandvallen, och när sedan Anna Green nickade in 2–0 hade det inte ens gått fem minuter av matchen.

– Den här segern betyder sjukt mycket, framför allt för självförtroendet. När vi möter Djurgården nästa helg ska vi ta med oss det här – att vi slog Piteå med 4–0. Det är helt fantastiskt, säger Janogy som också gjorde 3–0.

Eskilstuna hade samtidigt inga problem att besegra Umeå på bortaplan med 3–1. Rita Chikwelu hade förvisso en boll i målställningen och flera farliga skott, men det var Eskilstuna som fick in bollen i mål. När Malin Diaz spelade fram Frida Svensson till 3–0 efter en timmes spel var matchen avgjord. I och med förlusten halkar Umeå ned under nedflyttningsstrecket.