Sport

Cibicki räddade poäng för Jönköping

Sundsvalls Stefan Silva jublar efter ledningsmålet mot Jönköping.
Sundsvalls Stefan Silva jublar efter ledningsmålet mot Jönköping.

Jönköpings Pawel Cibicki gjorde sitt sjunde mål för säsongen när han kvitterade och räddade poäng mot Sundsvall.Det allsvenska mötet slutade 1–1 sedan lagen ägt var sin halvlek.

I den första halvleken var det gästande Sundsvall som skapade målchanserna. Jönköping ryckte sedan upp sig under den andra delen av matchen och räddade poäng.

Matchen var knappt sex minuter gammal när Stefan Silva prickade in en målvaktsretur som innebar 1–0 till gästerna.

Sundsvall fortsatte spela enkelt . Jönköping spelade högt upp i planen, men utan någon större aggressivitet.

Jönköpingtränaren Jimmy Thelin visade missnöje med sitt lags spel och gjorde ett dubbelbyte i början av den andra halvleken. Det skulle betala sig för hemmalaget tio minuter senare när Sundsvalls Eric Larsson slarvade med bollen och Pawel Cibicki kunde placera in kvitteringsmålet. Det var den svenske U21-landslagsmannens sjunde mål för säsongen – och den sjätte kryssmatchen för Jönköping.

– Tur att jag stod på rätt ställe. Det är väl alltid kul att göra mål, men utan laget hade jag inte kunnat göra målen, sade målskytten.

– Det kändes som att vi behövde pausvilan. Vi gör det bättre i slutet, en full godkänd match.

Åtta utan seger

Jönköping har nu åtta matcher utan en seger, men tränaren Jimmy Thelin tycker att det kunde ha blivit någon trepoängare.

– Sådant kan vi inte styra över, vi är nära att vinna de här matcherna som har slutat oavgjort. Vi måste blicka tillbaka och se utvecklingen, berättade Jimmy Thelin.

– Det viktigaste var hur spelarna hanterade den här matchen, framförallt när vi låg under mot ett skickligt lag som Sundsvall.

Tränarkollegan Roger Franzén höll med om att resultatet var rättvist, men att "Giffarna" kunde ha spelat bättre.

– Jag var besviken med spelet, vi var trötta och långsamma i situationerna, sade Franzén.

Har överraskat

Under vårsäsongen har dock både Sundsvall och Jönköpings Södra överraskat.

– Vi är självklart jättenöjda med säsongen, det är bara oflyt att vi spelar många oavgjorda matcher. Vi har ännu inte blivit utspelade i någon match, sade Pawel Cibicki.

Gif Sundsvall är kvar som femma i tabellen. Kontinuitet har varit en viktig faktor för Sundsvall där åtta spelare har startat samtliga matcher.

– Prestationsmässigt har vi fått med oss bra resultat, i det stora hela har vi gjort en bra förstadel på säsongen, sade Roger Franzén.