Sport

City framme vid största matchen

Manchester Citys Vincent Kompany, till vänster, med sina lagkamrater under måndagens träning på hemmaarenan.
Manchester Citys Vincent Kompany, till vänster, med sina lagkamrater under måndagens träning på hemmaarenan.

Mästerskapsvardag för Real Madrids stjärnor.En ny erfarenhet för Manchester Citys spelare. Lagkaptenen Vincent Kompany kallar till och med Champions League-semifinalen karriärens viktigaste match.

Real Madrid och Manchester City är först ut av semifinalparen. Manchester City är i semifinal för första gången i turneringen och bröt ny mark efter segern över Paris Saint-Germain i kvartsfinalen.

Tiofaldiga mästarlaget Real Madrid är i semifinal för 27:e gången, rekord i Europacupen/Champions League.

Så trots Citys favör av hemmaplan på Etihad Stadium i första mötet är det Real Madrid som får bära favoritbördan. Å andra sidan saknar knappast hemmaspelarna motivation.

– Vi har stora spelare och vi kan alla spela på den här nivån, säger Vincent Kompany, den belgiske mittbacken som nyligen kom tillbaka efter långvarig skada.

Vill skapa historia

– Det är den största matchen i våra liv. Inte för ett ögonblick tycker man att det är tufft eller jobbigt med sådana här matcher. Vi vill möta topplag så ofta vi kan, det är så vi skapar historia för vår klubb. Är vi inte redo i morgon så är vi aldrig redo.

Citys supportrar har varit mer svårlockade till matcherna i Champions League än de i Premier League. Kvartsfinalen mot Paris SG är den enda som varit utsåld i Champions League.

Med ett Real Madrid anfört av Cristiano Ronaldo lär det bli fullsatt på tisdagen.

Touré skadad

Manchester Citys mittfältare Yaya Touré ser ut att missa tisdagens match.

– Jag tror att Yaya är borta. Han har en muskelskada som inte är läkt, säger tränaren Manuel Pellegrini.

– Men vi kommer inte bara att spela defensivt. Jag vill alltid att mina lag ska spela bra fotboll. Vi behöver ett hett hjärta och ett kyligt huvud.

Hans kollega Zinedine Zidane ser ut att kunna ställa upp med ordinarie lag. Enda frågetecknet är anfallaren Karim Benzema, som har problem med ett knä.