Sport

City hoppas på inspirerande titel

Manchester Citys Sergio Agüero, till höger, och Jesús Navas hoppas att få jubla efter ligacupfinalen mot Liverpool på söndag. Arkivbild.
Manchester Citys Sergio Agüero, till höger, och Jesús Navas hoppas att få jubla efter ligacupfinalen mot Liverpool på söndag. Arkivbild.

Manchester Citys säsong har gått upp och ner.Kanske är en ligacuptitel det som behövs för att få formkurvan att börja peka stadigt uppåt?– 2014 så fick det oss nästan att slappna av och kunna utmana om mer, säger Jesús Navas inför finalen på Liverpool på söndag.

Förnedrat av Chelsea i FA-cupen.

Övermäktigt Dynamo Kiev i Champions League.

På fjärde plats och sex poäng efter Leicester i Premier League-toppen.

Manuel Pellegrinis mannar har onekligen bjudit på ömsom vin, ömsom vatten den senaste tiden. På söndag ställs Manchester City mot Liverpool i finalen av den engelska ligacupen på Wembley.

Senast Manchester-laget tog hem cupen var 2014. Då fortsatte de ljusblå med att senare även vinna Premier League, efter att ha passerat Liverpool i den sista omgången.

– Det gav oss extra självförtroende och extra motivation till att ta hem ligatiteln det året, säger Jesús Navas till Manchester Evening News.

Kommer från segrar

– Det skulle vara fantastiskt att ta hem bucklan. Vi är fortfarande med i kampen om Premier League-titeln och det här skulle ge en bra känsla för resten av säsongen.

Liverpool kommer till finalen – som bland annat bjuder på en match i matchen mellan Touré-bröderna Yaya och Kolo i var sitt lag – från 1–0-segern över Augsburg i Europa League.

– Det är inte relevant för söndag på så sätt, men självklart stärks laget av en bra insats och har fått förtroende från att vinna, säger tränaren Jürgen Klopp till Liverpool Echo.

– Men du kan ju säga samma sak om City efter mötet i Kiev (3–1).

"Göra vårt yttersta"

För Klopp är finalen en chans att ta en första, hoppingivande titel som tränare för Liverpool. I mötet med Augsburg fick han byta ut duon Daniel Sturridge och Philippe Coutinho, som båda har en bit kvar till toppformen efter att ha kommit tillbaka från skador.

Båda ska dock vara aktuella för spel på söndag.

– Vi ska göra vårt yttersta för att få till en bra prestation, säger Klopp.