Sport

City nära historiskt avancemang

Manchester Citys manager Manuel Pellegrini. Arkivbild.
Manchester Citys manager Manuel Pellegrini. Arkivbild.

Det känns som att det händer ofta, men nu är Manchester City faktiskt nära att för första gången nå kvartsfinal i Champions League-fotbollen.De ska "bara" låta bli att släppa in fler än två mål mot Dynamo Kiev.

– Men det är viktigt att förstå att vi möter ett europeiskt topplag, säger tränaren Manuel Pellegrini.

City har 3–1 mot Dynamo Kiev att gå på, och dessutom fördel av hemmaplan.

Allt annat än ett historiskt avancemang vore en skräll.

– Den första matchen är såklart viktig, men ingenting är klart än. Det värsta vi kan göra nu är att tro att vi vunnit bara för att vi fick med oss 3–1 från bortamötet, säger Pellegrini.

Svårstoppade

Dynamo Kiev har aldrig har vunnit på brittisk mark och Manchester City har vunnit de två senaste hemmamatcherna i Champions League: 2–1 mot Sevilla och 4–2 mot Mönchengladbach, båda tack vare mål under matchens sista tio minuter.

Dynamo Kievs manager Sergej Rebrov:

– City är ett av världens bästa lag och vi såg verkligen deras potential, speciellt deras anfallsspel som är väldigt svårstoppat. Vi ska analysera våra misstag och förbereda oss bättre till returen, säger Rebrov, som är väl inläst på engelsk fotboll sedan sina år som spelare för Tottenham och West Ham.

Svag form

Det enda som talar emot City är deras svaga form i Premier League. De har förlorat fyra av sina åtta senaste matcher, och fick bara 0–0 mot Norwich i lördags.

De kan dock glädjas över att mittfältaren Yaya Touré är aktuell för spel efter sin skada.

Notervärt i övrigt är att City kan bli enda engelska lag i kvartsfinalspelet. Chelsea åkte ut mot Zlatan Ibrahimovic Paris St Germain, Manchester United försvann redan i gruppspelet och Arsenal får tufft att vända sitt 0–2-underläge från den första matchen mot Barcelona.

I tisdagens andra åttondelsfinal möter Atletico Madrid nederländska PSV Eindhoven. Där slutade det första mötet 0–0. På onsdag spelar sedan Bayern München mot Juventus och Barcelona mot Arsenal.