Sport Sport-topp

City–Real och Atlético–Bayern i semi

Cristiano Ronaldo och Real Madrid får möta Manchester City i Champions League-semifinalen.
Cristiano Ronaldo och Real Madrid får möta Manchester City i Champions League-semifinalen.

Det kan bli ett nytt Madridderby i Champions League-finalen.Eller ett möte mellan Pep Guardiola och hans blivande klubb.Det står klart efter semifinallottningen: Manchester City–Real Madrid, Atlético Madrid–Bayern München.

Manchester City, som slog ut Zlatan Ibrahimovics Paris Saint-Germain i kvartsfinalen, lottades att börja hemma i semifinalmötet med Real Madrid. Lagens vägar i Europa har korsats en gång tidigare, när de möttes i gruppspelet hösten 2012. Då vann Real första mötet i Madrid med 3–2 innan det blev 1–1 i Manchester.

Och Real Madrid, som tog sig till semi tack vare Cristiano Ronaldos hattrick i returen mot Wolfsburg, får bära favoritskapet nu också.

– De har varit i semifinal 27 gånger, sex gånger i rad. Men Paris var också ett jättebra lag och vi lyckade slå ut dem, sade Citys sportdirektör Txiki Begiristain efter fredagens lottning i Nyon.

"Blir väldigt tajt"

Real Madrids gamle storspelare Emilio Butragueño, nu pr-direktör i klubben, vet av erfarenhet att ett favoritskap inte behöver vara särskilt mycket värt.

– Förra året sade folk att vi hade tur när vi fick möta Juventus – och sedan slogs vi ut. De två matcherna kommer att bli väldigt tajta, sade han.

I den andra semifinalen börjar Atlético Madrid hemma mot Bayern München. Klubbarna möttes i finalen i Europacupen 1974. Finalen slutade 1–1 efter förlängning och det blev därför omspel två dagar senare, en match som Bayern vann med 4–0.

Inför mötet är Bayern Münchens tränare Pep Guardiola full av beundran över Atléticos framfart under Diego Simeones ledning. Det rödvitrandiga Madridlaget slog i semifinalen ut titelförsvarande Barcelona efter en urstark laginsats.

– Han (Simeone) är kanske en av de bästa tränarna i världen, sade Guardiola.

– Hans spelare gör exakt som han vill och följer honom utan några tvivel.

Kan bli Madridfinal igen

Semifinallottningen gör att det finns ett par olika spännande finalscenarion. Det kan till exempel fortfarande bli en finalrepris från 2014, då Real och Atlético gjorde upp om titeln. En annan möjlighet är att Guardiola och Bayern München ställs mot Manchester City, klubben som katalanen kommer att träna från och med nästa säsong.

På förhand ser dock ett möte mellan Real Madrid och Bayern München ut som den mest sannolika finalen.

Semifinalerna i Champions League avgörs med de första mötena 26–27 april och returerna 3–4 maj.

Finalen spelas på San Siro i Milano den 28 maj.