Nyheter Världen

Clinton accepterar nomineringen

Hillary Clinton håller tal i Philadelphia.
Hillary Clinton håller tal i Philadelphia.

Hillary Clinton talar just nu om "avgörandets stund" för USA i sitt hett emotsedda tal på Demokraternas konvent.Hon har också formellt accepterat partiets nominering till presidentposten.– Det är med ödmjukhet och beslutsamhet och gränslös tillförsikt som jag accepterar partiets nominering till presidentkandidat för USA, säger Hillary Clinton.

Clinton avbryts gång på gång av publiken som ropar "Hillary, Hillary!"

Hon hyllar partiets utnämnande av en kvinnlig presidentkandidat.

– När alla barriärer faller i USA gör det vägen öppen för alla. Trots allt, när det inte finns några tak, "the sky's the limit!", säger hon.

Clinton kallar Demokraterna för arbetarnas parti. Hon säger att ekonomin i USA inte fungerar som den ska för att demokratin inte fungerar som den ska. För det säger hon att hon ska kämpa från sin "första dag på posten till min sista."

– Vilket parti du än tillhör eller om du inte hör till något alls. Om du tror på det här så är det här din kampanj.

Clinton talar också om sitt arbete och engagemang för barn och handikappade.

– Att bara bry sig är inte nog. För att förändra behöver man ändra både hjärtan och lagar, säger Clinton på scenen.

– Jag kommer att vara en president för demokrater, för republikaner, för oberoende och för alla som kämpar. För dem som röstar för mig och för dem som inte gör det. För alla amerikaner tillsammans!

Hon säger att Republikanernas kandidat Donald Trump pratar om att han själv ska fixa problem men att han då glömmer han alla som arbetar för landet.

– Vi ska fixa det tillsammans!

Hon säger att USA behöver alla för att landet ska bli starkare, ett land som är bättre för alla och inte bara för dem i toppen.

Clinton säger att USA är än en gång vid en avgörandets tid och att Trump vill dela i stället för att ena.

– Det är upp till oss. Vi måste bestämma oss för om vi ska arbeta tillsammans så vi alla kan resa oss tillsammans, säger hon.

– Vi är inte rädda, vi kommer att möta utmaningarna. Vi kommer inte att bygga en mur, i stället ska vi bygga en ekonomi där alla som vill ha ett jobb ska kunna få ett.

Clinton började med att tacka familj och vänner och kampanjmedarbetare och även sin tidigare rival Bernie Sanders för hans arbete. Hennes make Bill var tårögd vid sidan av scenen.

– Till er alla Sanders-anhängare: jag har hört er. Er sak är vår sak. Vårt land behöver era idéer, energi och medkänsla.

Amerikanska flaggor har delats ut bland publiken på konvent inför talet och supportrarna viftar med dem och skanderar "Hillary, Hillary, Hillary". Publiken har också skyltar med orden "history" eller "herstory" för att poängtera det historiska i att partiet har utsett en kvinna som presidentkandidat.

Hillary Clinton presenterades för publiken av sin dotter Chelsea.

Paul Sancya
Hillary Clinton hyllas på konventet.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset