Nyheter Toppnyheter

Clinton och Sanders gör upp i natt

Hillary Clinton, här med Kentuckypolitikern Alison Lundergan Grimes.
Hillary Clinton, här med Kentuckypolitikern Alison Lundergan Grimes.

De demokratiska presidentaspiranterna Hillary Clinton och Bernie Sanders kämpar om att ta hem delstaterna Kentucky och Oregon i natt.

Hillary Clinton blir med all säkerhet Demokraternas presidentkandidat, men hennes kampanj har tvingats se henne förlora flera primärval och nomineringsmöte till sin rival.

En seger i natt, svensk tid, i Kentucky, skulle skifta fokus och ge hennes kampanj en känsla av medvind igen. Med en procent av rösterna räknade leder hon med 53 procent mot 39.

Både Clinton och Sanders har kampanjat friskt i Kentucky och skakat händer och varit med på selfies. Kentucky, liksom granndelstaten West Virginia, kopplas till kolet, och många känner att de hamnat i kölvattnet i den ljumna ekonomiska återhämtningen efter finanskrisen.

Clinton, som tidigare sagt att många kolföretag kommer att få stänga till följd av klimatambitioner, har den senaste tiden varit mer försonande.

– Vi behöver ha med oss kollandsbygden, kolarbetare och deras familjer med oss och inte lämna dem bakom, sade hon i veckan vid ett valmöte i Bowling Green, Kentucky.

Läs också