Nyheter Toppnyheter

Clinton presenterar Tim Kaine

Hillary Clinton och Tim Kaine. Arkivbild.
Hillary Clinton och Tim Kaine. Arkivbild.

Den populäre och spansktalande Virginiasenatorn Tim Kaine är Hillary Clintons vicepresidentkandidat. På lördagen framträdde de två i Miami.

Tillkännagivandet kom tre dagar innan Demokraterna håller sitt partikonvent i Philadelphia där Clinton – och nu Kaine – formellt kommer att utses till partiets kandidater i det kommande amerikanska presidentvalet i november.

– Senator Tim Kaine är allt det som Donald Trump och Mike Pence inte är, sade Clinton när hon introducerade sin parhäst och samtidigt gick till attack mot de republikanska rivalerna. Ett kraftigt jubel bröt ut bland demokraterna som samlats.

– Han kan ta över och leda en dag, fortsatte Clinton om mannen som är ett hjärtslag bort från Ovala rummets makt om Clinton väljs till president.

Kaine anses samtidigt vara ett tryggt val med sin lugna framtoning och fläckfria förflutna. Själv brukar han skämta om att han är "tråkig".

Kaine sade, på spanska, att han betraktade Clinton som sin själsfrände. Kaine, som också varit missionär i Centralamerika, har delvis valts för att locka röster i den stora delen av väljarna som har latinamerikanska rötter.

Dessutom bör han kunna vinna valet i den viktiga men politiskt ofta ovissa delstaten Virginia där han varit guvernör.

Pablo Martinez Monsivais/AP/TT
Tim Kaine. Arkivbild.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset