Nöje Musik Nyheter Ekonomi

Coldplays nya släpps på Spotify

Coldplays nya album släpps på Spotify. ARKIVBILD
Coldplays nya album släpps på Spotify. ARKIVBILD

Coldplay är ett av flera band som undanhållit sin musik från Spotify, men inte längre. Det nya albumet "A head full of dreams" finns tillgänglig på strömningstjänsten från fredag, en vecka efter att det släpptes, rapporterar AFP.

Albumet, Coldplays sjunde och möjligen sista, blev omedelbar tillgängligt på betalsajter som Apple Music och Tidal. Det brittiska bandets senaste album "Ghost stories" släpptes inte på streamingsajter förrän efter fyra månader.

Delar av musikindustrin är kritisk till att Spotify tillåter reklamfinansierad gratislyssning. På tisdagen rapporterade Wall Street Journal och branschsajten Music Business Worldwide att det svenska företaget är redo att låta en del artister göra sin musik tillgänglig endast för betalande användare, under en begränsad tid. Spotify ska ha låtit meddela det i privata samtal med chefer inom musikbranschen.

Spotify kommenterade inte direkt uppgifterna, men Jonathan Prince, Spotifys kommunikationschef, sade i ett uttalande att företaget håller fast vid sin gratistjänst.