Sport

Coleman sjua i finalen

Sarah Sjöström tog silver på distansen 200 m frisim under OS i Rio. Vann gjorde Katie Ledecky från USA. Här kramas Sarah om av Michelle Coleman.
Sarah Sjöström tog silver på distansen 200 m frisim under OS i Rio. Vann gjorde Katie Ledecky från USA. Här kramas Sarah om av Michelle Coleman.

Michelle Coleman ledde efter ett tjugotal meter – men sedan räckte hon inte till. Hon slutade sjua i finalen på 200 meter fritt, långt bakom stjärnorna Katie Ledecky och Sarah Sjöström.

Tiden blev 1.56,27.

– Först insåg jag, åh Gud, det här går faktiskt ganska bra. Och så försöker jag hålla allt vad jag kan. Men känner mig fortfarande som en rookie på 200 meter frisim. Fast jag är jätteglad för de andra tjejernas skull, säger hon direkt efter finalen när hon möter pressen i den mixade zonen i simarenan i Rio.

Att jag fick en fin start räcker ju inte, säger hon och fortsätter:

– Man måste ju vara först över mål också. Jag visste att jag var tvungen att vara ute snabbt, jag såg inte de andra tjejerna och försökte tänka på mitt eget. Och det höll inte hela vägen i dag.

TT: Vad säger du om din placering?

– Jag kollade inte så mycket på den, det var mest kul att vara i finalen. Klart det hade varit kul att hålla femteplatsen men så är det, säger hon och rycker på axlarna.

Coleman hade som mål att nå finalen och tog en femteplats på semifinalen med tiden 1.56,05.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset