Sport

Coleman tror på framgångsrik framtid

Wales tränare Chris Coleman.
Wales tränare Chris Coleman.

EM i Frankrike blev ett historiskt mästerskap.Och Chris Coleman tror att det bara är början på Wales framgång– Den här erfarenheten betyder så mycket, sade han efter 0–2 mot Portugal.

Efter fem matcher tog orken slut. Och när spelarna tappade koncentrationen i några minuter var semifinalen mot Portugal och EM-äventyret över.

Det var då Christiano Ronaldo nickade in 1–0 och Nani ökade på till 2–0 med en styrning.

Kort efter förlusten på Parc OL i Lyon var förbundskapten Chris Coleman besviken, men framför allt kände han en stolthet över vad laget hade presterat i Frankrike.

– Det är svårt att säga hur stolt jag är men spelarna har varit fantastiska. Att vara i semifinal är otroligt. Det enda matchen som vi inte riktigt visade vad vi kan var mot England, sade han.

– Men oavsett slutet på den här turneringen så är det inte slutet för den här gruppen.

"Hunger och vilja"

Coleman är säker på att framgången kommer fortsätta i VM-kvalet, där Wales inleder hemma mot Moldavien den 5 september, och i slutspelet i Ryssland om två år.

– Vi vet vad vi är bra på och kommer inte ändra på något. Vi ska fortsätta med samma hunger och vilja som vi har haft de senaste åren. Det enda som kan stoppa oss är vi själva, sade han.

Fint välkomnande

EM-slutspelet i Frankrike var Wales första mästerskap sedan VM 1958 i Sverige. Då nådde landslaget kvartsfinal. Den här gången räckte spelet hela vägen till en historisk semifinal.

– Det här betyder så mycket för oss. Det var större skillnad än vad vi först trodde, och då menar jag inte bara matcherna. Vi var tillsammans i sex, sju veckor och det gäller att få alla spelare vara positiva, sade Chris Coleman.

– Jag är säker på att de här spelarna kommer får ett fint välkomnade i Cardiff, och det är precis vad de förtjänar.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset