Sport

Coleman vill lyckas – med ett leende

Michelle Coleman tänker lyckas i OS – med ett leende på läpparna.
Michelle Coleman tänker lyckas i OS – med ett leende på läpparna.

På VM i fjol försvann glädjen och Michelle Coleman misslyckades individuellt.I OS ska svenskan lyckas – med ett leende på läpparna.– Skulle det inte gå bra så har jag i alla fall haft kul, säger Coleman vars OS började med en besvikelse i lagkapp.

Ett stort mål för Michelle Coleman är att nå finalen på 200 meter fritt. Distansen startar på måndagen och kan bli en OS-klassiker.

Sarah Sjöström är världsetta på sträckan i år och går för guld.

Michelle Coleman är världsåtta och går för att göra Sjöström sällskap i finalfältet.

Mellan dem skiljer bara 1,5 sekunder på årets världsbästalista.

– Det kan bli ett riktigt bra race. Jag hoppas att jag är med där bland de sista åtta, så att jag får vara med om det. Men det är mycket som ska göras innan.

Tuff start

Hon har en lysande vinter och vår bakom sig, men inledde inte OS-tävlandet på det sätt som hon hoppats på. Michelle Coleman var besviken då hon inte fick till det i lagkappen på 4x100 meter fritt där Sverige kom femma.

– Det var ingen kul start, det var lite Kazanvibbar. Men det är en lång tävling och jag ska försöka komma tillbaka, säger hon.

Det gjorde hon efter besvikelsen på VM i Kazan i fjol där hon missade final på både 100 och 200 meter fritt. Hon tog nya tag under vintern – som hon tillbringat i Australien – och kvalade in till OS på båda distanserna efter att ha slagit personliga rekord.

På 200 meter med nästan en sekund (1.55,88).

Hon har finalläge även på 100 meter fritt där hon är tia i världen i år.

Men då gäller det att hitta glädjen.

Glädjen försvann

Coleman, som slog igenom då hon tog EM-brons på 100 meter fritt 2014, har en benägenhet att sätta alltför stor press på sig själv.

– På VM i Kazan försvann glädjen fullständigt. Det svåra är inte att få in det positiva tänket, det är att behålla det. Det är väldigt lätt att komma in i fel tankespår och fokusera för mycket på resultaten och vad som måste göras. Inte hur det ska göras, säger hon.

TT: Vad vill du uppnå här?

– Jag vill simma bättre än vad jag någonsin har gjort, det är samma mål som inför varje mästerskap.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset