Sport

Conte hemlighetsfull om De Rossi

Antonio Conte har mittfältsfunderingar.
Antonio Conte har mittfältsfunderingar.

Antonio Conte lurar på vilket mittfält han ska ställa upp i kvartsfinalen mot Tyskland. Men den italienske tränaren har fått allt färre alternativ att laborera med under fotbolls-EM.

Italien åkte till Frankrike utan sina tänkta nyckelspelare Marco Verratti och Claudio Marchisio, som båda tvingades lämna återbud på grund av skador.

Inför matchen mot Tyskland är Thiago Motta avstängd och såväl Antonio Candreva som Daniele De Rossi skadade. Den förre lär missa resten av mästerskapet, men den senare kanske kommer till spel på Nouveau Stade de Bordeaux.

– Vi vill inte berätta för mycket om Danieles skick, säger Italiens förbundskapten Antonio Conte på presskonferensen inför matchen.

– Men vi är väl medvetna om att man måste vara 120 procent för att spela matcher som den här. För de är fysiska tävlingar, intensiva. Du kan inte vara i ganska bra skick. Du måste vara i väldigt bra skick.

Tysklands tränare Joachim Löw är beredd på att bli överraskad när startelvan presenteras.

– Jag vet inte om han (De Rossi) spelar eller inte, vi får se. Italienarna är väldigt flexibla med sina startuppställningar, och håller dem hemliga, säger Löw när det är hans tur att prata med journalisterna i Bordeaux.

– Med italienarna måsta man vara beredd på överraskningar. Jag ser De Rossi som en väldigt bra spelare, och han var skadad. Det vore viktigt för Italien att han kan spela. Men i slutändan hittar de alltid en lösning.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset