Nyheter Världen

Corbyn manar till lugn inom Labour

Jeremy Corbyn manar till lugn efter att hans utmanare till partiledarposten för Labour, Angela Eagle, fått sitt kontor vandaliserat. Arkivbild.
Jeremy Corbyn manar till lugn efter att hans utmanare till partiledarposten för Labour, Angela Eagle, fått sitt kontor vandaliserat. Arkivbild.

Jeremy Corbyn, ledare för brittiska oppositionspartiet Labour, manar medlemmar och anhängare till lugn.

Det gör han efter att hans utmanare till partiledarposten, Angela Eagle, fått sitt kontor i Liverpool vandaliserat. Polisen har startat en utredning efter att en ruta på kontoret blivit krossad.

"Det är extremt oroande att Angela Eagle har blivit offer för en hotfull handling och att andra parlamentsledamöter utsätts för övergrepp och hot", skriver Corbyn i en e-postkommentar.

Han berättar också att han själv blivit hotad till livet.

"Som någon som fått ta emot dödshot den här veckan, och tidigare, manar jag till alla partimedlemmar och anhängare att agera lugnt och behandla varandra med respekt och värdighet även när det finns meningsskiljaktigheter", skriver han.

Det var i går som parlamentsledamoten Angela Eagle berättade att hon utmanar Jeremy Corbyn och kandiderar formellt för att ta över som partiledare i Labour.

Dominic Lipinski/PA/AP/TT
I går meddelade Angela Eagle att hon utmanar Jeremy Corbyn att ta över som ledare för brittiska oppositionspartiet Labour. Arkivbild.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset