Nöje Nyheter

Cosby stämmer ännu en kvinna

Bill Cosby. Arkivbild.
Bill Cosby. Arkivbild.

Komikern Bill Cosby stämmer ytterligare en kvinna för förtal. Den före detta supermodellen Beverly Johnson har hävdat att hon blev neddrogad av Cosby i mitten av 1980-talet, och nu stäms hon för sina uttalanden, skriver People.

Cosbys advokat skriver i ett uttalande på Twitter att Johnsons anklagelser är "falska, ondsinta, opportunistiska och ärekränkande", och ett sätt att "återuppliva hennes egen karriär".

Johnson berättade om händelsen i tidningen Vanity Fair i fjol. Till skillnad från de flesta andra av de över 50 kvinnor som har riktat anklagelser om sexualbrott mot den populäre komikern säger Johnson att hon inte blev sexuellt utnyttjad eller våldtagen eftersom hon trots sitt påverkade tillstånd lyckades avvärja hans närmanden.

78-årige Bill Cosby har tidigare stämt sju av kvinnorna, som i sin tur har stämt honom för förtal. Han menar att deras anklagelser har skadat hans rykte.

Cosby nekar till alla anklagelser och händelserna har alla passerat preskriptionstiden. Den här veckan väntas förhören med honom bli offentliga.

Dan Hallman/AP/TT
Beverly Johnson. Arkivbild.