Nöje Nyheter

Cosbys hustru tvingas vittna

Camille Cosby och Bill Cosby.
Camille Cosby och Bill Cosby.

En federal domare i Massachusetts har nekat Bill Cosbys hustru Camille Cosbys begäran om att slippa lämna vittnesmål i ett pågående rättsfall. Hon ska infinna sig i rätten på måndagsmorgonen.

Det var i fredags som Cosbys advokater skickade in en första begäran om att skjuta upp vittnesmålet. När den fick avslag skickade de på lördagskvällen in en så kallad nödbegäran med motiveringen att hennes vittnesmål "kommer att skapa en onödig mediecirkus och kan innebära en säkerhetsrisk för henne".

Men domaren Mark Mastroianni beslutar att vittnesmålet kommer att äga rum på måndagsmorgonen, amerikansk tid, i enlighet med tidigare domstolsbeslut.

Camille Cosbys vittnesmål är en del i ett pågående fall där sju kvinnor har stämt den amerikanske komikern Bill Cosby för förtal sedan han förnekat deras anklagelser om sexualbrott.

"Paret Cosbys sista minuten-begäran är det senaste i en rad av alltmer skamlösa försök att förhindra fru Cosbys vittnesmål", skriver de målsägande kvinnornas advokater.

Camille Cosby hävdar att hon inte har någon inblandning i de fakta eller anklagelser som rör fallet. De målsägande menar däremot att hon kan bidra med viktig information om sin make.