Sport

Curlingens VM-lag uttagna

Niklas Edin.
Niklas Edin.

Niklas Edin leder sitt lag i Basel och Margaretha Sigfridsson tar med sig sitt till Swift Current i Kanada.De har samma uppdrag – vinna VM-guld åt svensk curling.

Två av Sveriges mest rutinerade skippers får förtroendet av förbundskaptenen Peja Lindholm. Både Edin och Sigfridsson har en samling mästerskapsmedaljer av olika valörer och ledde landslagen vid OS i Sotji för två år sedan.

"Lag Edin har varit överlägsna i Sverige under säsongen enligt världsrankingen. De visade takterna på EM och inte minst på SM i Piteå. Där visade de en otrolig hög lägsta nivå blandat med riktiga killerstenar. Nu har de också en period av mer vila än tidigare under säsongen och då kan de också både finslipa teknik samt ladda batterierna för fullt. Vi vet vilket facit de har på internationella mästerskap och det finns inget som säger att det blir annat den här gången", påpekar Lindholm in ett pressmeddelande.

"På damsidan var det länge jämnt till uttagningen, som baserades på säsongens världsranking. Det blev klart att lag Sigfridsson var högst rankad till uttagningen och därmed kvalificerade de sig till VM. Laget har haft en ganska strulig säsong där de endast haft några tävlingar mer ordinarie lag. På slutet har laget spelat med ordinarie uppställning och både resultat och prestation har höjts markant."