Sport Sport-topp

Curlingherrarna i EM-semifinal

Sveriges herrlag i curling krånglade sig till EM-semifinal i Danmark.Där väntar obesegrade Norge. Ett oöverkomligt hinder?– Vi har chansen. Vi har slagit dem förut i den här situationen, säger skippern Niklas Edin.

Efter förlust i den sista gruppspelsomgången mot Finland tvingades lag Niklas Edin till skiljematch mot Skottland om en plats i EM-semifinalen.

Det blev onödigt spännande – Sverige tappade 5–2 till 5–5 – men gick till slut vägen, 8–7.

Därmed väntar semifinal mot hittills obesegrade Norge på fredagen.

– Vi inledde bra men åkte på några snöpliga förluster och började vackla i spelet. Vi har inte alls fått det att stämma men nu är vi där. Nu är det en match som gäller och det är en helt annan sak att vinna i slutspel än i ett grundspel, säger Niklas Edin.

I gruppspelet föll Sverige med 2–9 mot lag Thomas Ulsrud, men lag Edin har ett bra slutspelsfacit mot norrmännen. I fjol blev det finalseger mot det norska laget både i VM och i EM.

– I grundserien har vi väldigt svårt att slå dem. De är oftast väldigt stabila. I slutspel är det vi som brukar vara bättre men nu har de spelat extremt bra. Vi måste helt klart höja oss och göra en maxinsats, säger Edin.

Övriga semifinallag är Schweiz och Finland.