Teknik Nyheter

Därför behöver du inte oroa dig för att Snapchat ska sprida dina bilder

Nya villkor till Snapchat har skrämt upp användare. Men din hemliga meddelanden kommer med all sannolikhet vara hemliga även i fortsättningen.

Den stora tjusningen med Snapchat är att de bilder, meddelanden och videoklipp du skickar till dina vänner försvinner när mottagaren sett dem en gång. Därför är det många användare som reagerat på tjänstens senaste uppdatering. 

Förutom att det nu går att skicka slowmotion- och baklängesvideor har Snapchat även uppdaterat användarvillkoren. Där står det att Snapchat har rätt att visa ditt innehåll offentligt och även dela med sig av det till andra företag.
 

►LÄS MER: ”Intima” bilder på Snapchat hackade


För den som mest tycker om att använda Snapchat för att skicka lustiga grimaser till vännerna kan det kanske låta lite besvärande att bilderna kan hamna lite varstans. Men förmodligen är det inte så illa som det låter, skriver sajten Tech Insider.

I Snapchat väljer du själv om du ska skicka ett meddelande bara till vänner, eller om du vill göra det mer offentligt, i ett särskilt läge som kallas ”Stories”. Meddelanden du publicerar som ”Stories” blir brett tillgängliga till skillnad från de du skickar privat.

Och meddelanden du skickar privat raderas automatiskt från Snapchats servrar efter att de visats. På Snapchats egen supportsida har ingen förändring skett mot tidigare.

Därför kommer dina privata bilder inte delas med företag i reklamsyfte eller spridas vidare på annat sätt av Snapchat, konstaterar Tech Insider.
 

►LÄS MER: Det här händer med dina uppgifter när du deltar i Facebooktävlingarna

Mer om Teknik