Nyheter Toppnyheter Världen

Dödad kan ha varit oskyldig

En palestinsk kvinna på Västbanken. Arkivbild.
En palestinsk kvinna på Västbanken. Arkivbild.

Den grupp palestinier som besköts av israelisk militär för att ha kastat stenar på bilar, kan i själva verket ha varit oskyldiga åskådare, säger Israels militär. En person har dödats och fyra skadats, enligt palestinska säkerhetskällor.

"Efter en första undersökning ser det ut som att åskådare som inte varit inblandade av misstag beskjutits under jakten" säger en taleskvinna från armén. Tillfrågad av AFP om detta också gäller den person som dödades och de som skadades, svarar taleskvinnan ja.

Den israeliska armén öppnade eld mot flera personer som kastade stenar och molotovcocktails på fordon, nära byn Beit Ur på Västbanken, enligt israeliska armén. Israeliska medier rapporterar att flera fordon har skadats på vägen och att två förare fått lättare skador av glassplitter från skadade vindrutor sedan palestinier slängt flaskor och stora stenar på trafiken.

Den döde identifieras som 15 år gammal, av den lokale ledaren i pojkens by, som också hävdar att tonåringen befann sig inne i en bil när den blev beskjuten.

Sedan i oktober har 209 palestinier och 32 israeler dödats i våldsamheter.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset