Nyheter Sverige Sverige-topp

Dödade kvinna – begick självmord

En man och en kvinna hittades döda på en gård utanför Uppsala. Arkivbild.
En man och en kvinna hittades döda på en gård utanför Uppsala. Arkivbild.

En man och en kvinna i 40-årsåldern hittades döda i en mindre ort utanför Uppsala efter att kvinnan ringt SOS Alarm. Polisen misstänker att mannen skjutit kvinnan och sedan hängt sig själv.

Första polispatrullen var på plats klockan 23.10 på söndagen, knappt 20 minuter efter larmsamtalet. Men det dröjde flera timmar innan polisen gick in i huset.

– Med den kunskap man hade om de vapen som eventuellt fanns i huset gjorde man bedömningen att patrullens utrustning inte räckte till, så man tog hjälp av piketen i Stockholm. Det tog ytterligare en timme innan de var på plats och sen dröjde det ytterligare innan man gick in i bostadshuset, säger Christer Nordström, presstalesperson vid polisen i Uppsala.

– Innan man gick in i huset sökte man utanför och i ett uthus hittade man mannen, som själv hade berövat sig livet genom att hänga sig. Då gick man direkt in i huset och där hittade man kvinnan skjuten och sannolikt död.

Polisen hittade också två små barn i huset som fördes till sjukhus och överlämnades till socialtjänsten.

Nu ska utredarna försöka få klarhet i vad som ligga bakom den tragiska händelsen.

– Det ska vi naturligtvis ta reda på, vad som kan ligga bakom det här. Men det finns ingenting i nuläget som pekar på att det skulle vara någon annan person som har varit där, säger Christer Nordström.