Nyheter Sverige

Dödades efter att ha kastat ringen

Mordet som 24-åringen åtalades för ska ha begåtts i Oskarshamns stadspark i december. Arkivbild.
Mordet som 24-åringen åtalades för ska ha begåtts i Oskarshamns stadspark i december. Arkivbild.

Hon hade kastat förlovningsringen och tänkte bryta förhållandet. Senare samma natt blev kvinnan strypt i Oskarshamns stadspark.Den 24-årige pojkvännen är tidigare dömd för grovt våld mot en annan kvinna.

– Den allvarliga brottsligheten i kombination med återfall gör det helt klart motiverat med utvisning, säger åklagare Patrick Sonevang till TT.

Den mördade kvinnans vänner och familj har vittnat om att mannen under månaderna före mordet i december förra året varit kontrollerande och svartsjuk. Några av dem noterade också att kvinnan hade blåmärken, som tydde på att hon blev misshandlad.

Under kvällen den 12 december var paret först på förfest och sedan på nattklubb och vänner har berättat att de grälade. Kvinnan sade att hon tänkte göra slut och kastade sin förlovningsring. Det slutade med att 24-åringen drog henne in i stadsparken och ströp henne. Han erkänner detta, men hävdar att det inte var meningen att döda.

– Rent juridiskt skulle det kunna vara fråga om misshandel och vållande till annans död, säger försvarsadvokat Peter Mutvei.

Apropå tidigare brott mot en annan kvinna har mannen inför en polis sagt att de brotten borde ha räknats som skadegörelse eftersom kvinnan var hans egendom.

Mannen åtalas också för mordförsök mot en man i Oskarshamn i augusti 2015.