Nyheter Världen

Dödlig attack mot flyktingläger

Bilder från den statskontrollerade syriska nyhetsbyrån Sana från ett sjukhus i regimkontrollerade delar av Aleppo som i tisdags träffades i anfall av rebeller.
Bilder från den statskontrollerade syriska nyhetsbyrån Sana från ett sjukhus i regimkontrollerade delar av Aleppo som i tisdags träffades i anfall av rebeller.

Bombplan attackerade flyktingläger i norra Syrien i dag. Minst 28 människor ska ha dödats, och det finns obekräftade uppgifter om att angreppen utfördes av ryska eller syriska attackplan.

Men regimen anklagar islamistiska upprorsmän för angreppen.

Bilder på sociala medier visar hur tält har förstörts efter angreppen mot al-Camouna-lägret, som ligger i Sarmada i Idlib-provinsen i norra Syrien nära Turkiet.

Enligt oppositionsvänliga Syriska människorättsobservatoriet (SOHR), som rapporterar om kriget från Storbritannien, var det flera barn och kvinnor bland dödsoffren. Enligt SOHL-ledaren Rami Abdel Rahman ska minst 50 civila ha skadats i attacken, rapporterar AFP.

Sarmada är belägen cirka tre mil väster om den hårt ansatta syriska storstaden Aleppo.

Dagens attack äger rum ett dygn efter att den ytterst sköra vapenvilan i Syrien förlängts.

Tidigare under dagen utsattes den turkiska gränsstaden Kilis för raketeld från ett område i Syrien som hålls av terrororganisationen Islamiska staten (IS). En person skadades lätt, enligt borgmästaren.

IS har upprepade gånger beskjutit Kilis. Hittills i år har 21 personer dödats i attackerna.

Turkiet brukar besvara elden och i onsdags sade premiärminister Ahmed Davutoglu till tv-kanalen al-Jazira att landet är redo att skicka in marksoldater in i Syrien om det är nödvändigt.