Nyheter Toppnyheter Världen

Dödligt bombdåd på turistort

Bomber har exploderat på flera platser i Thailand. Två thailändare har mist livet och utländska turister finns bland de skadade.
Bomber har exploderat på flera platser i Thailand. Två thailändare har mist livet och utländska turister finns bland de skadade.

Två bomber har detonerat på turistorten Hua Hin i Thailand. En thailändsk kvinna har mist livet och det finns utländska turister bland de skadade, enligt polisen.

En polis på orten uppger att 19 personer skadades, varav tre svårt. Bland de skadade finns enligt samma polis sju utlänningar: fyra kvinnor och tre män.

Sprängladdningarna hade gömts i blomkrukor och de ska ha utlösts med hjälp av mobiltelefoner. Vid den första explosionen skadades ingen, medan den andra fick svåra följder. Det var mindre än en halv timmes mellanrum mellan detonationerna.

– Det hände på en av de största bargatorna, säger Emelie Ohlsson, turist som befinner sig i Hua Hin, till Aftonbladet.

De skadade vårdas på sjukhus, berättar biträdande chefen för den lokala polisen. Svenska UD hade sent på torsdagen inga uppgifter om att svenskar skadats.

Hua Hin ligger vid kusten sydväst om Bangkok. Både thailändare och utlänningar gillar att semestra där, inte minst den thailändska kungafamiljen. Just nu förbereds firandet av drottning Sirikits födelsedag på fredagen.

Tidigare under torsdagen detonerade en bomb på en marknadsgata i Muang i provinsen Trang längre söderut. En man i 50-årsåldern omkom där och fem personer skadades, enligt thailändsk press.

Inga motiv bakom bombdåden är kända.

Militärkällor sade efter explosionen i Muang att de inte ser kopplingar till det våld som då och då blossar upp i provinserna Yala, Pattani och Narathiwat i södra Thailand.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset